Er zijn er vele honderdduizenden, maar wie bouwt al die apps? Tot voor kort waren dit alleen programmeurs. Zij schreven de meest praktische, mooie of leuke apps in, voor een leek, zeer complexe programmeertaal met weinigzeggende namen als C, C++ of Java. Maar vanaf nu kun je ook zelf aan de slag met het maken van apps, ook wanneer je geen programmeur bent. En de mogelijkheden zijn er niet minder om. Wij stellen je voor aan een drietal programma’s waarmee je apps kunt fabriceren!

Daar zou een app voor moeten zijn

Je zult het vast wel eens meegemaakt hebben. Je zoekt een app en je kunt de perfecte app net niet vinden. Misschien organiseer je zelf een evenement en wil je de bezoekers iets extra’s bieden of je hebt zelf een briljant idee en wilt eens kijken of dit jouw kip met de gouden eieren is. Maar een programmeertaal ‘even’ onder de knie krijgen is natuurlijk een helse klus. Bovendien is een ontwikkelaar inschakelen vaak een prijzig verhaal. Tja, daar stranden veel van deze ideeën voor een app. Ideeën die mogelijk een fortuin hadden opgeleverd of die jouw evenement een mooie boost hadden kunnen geven. Deze verspilling is nu niet meer nodig, want met de volgende programma’s is het maken van een app een fluitje van een cent!

App Machine

Snel een professionele app bouwen, zonder te hoeven programmeren. Dat is wat de makers van App Machine je beloven. Met App Machine kan je vast snel een app maken, maar door het grote aantal opties en de live preview optie moet je er niet op rekenen dat je hiermee in je ochtendpauze even een app kunt fabriceren. Zodra jouw brouwsel klaar is voor het grote publiek en je hem gaat publiceren is het tijd om de knip te trekken. Je moet je wel eerst even registreren om te kunnen beginnen met bouwen.

App Machine interface

 

Tijdens het bouwen kan je de app live testen op je telefoon. Als je vrienden een testpanel gevormd hebben, dan kan je dus eerst checken of jouw idee goed ontvangen wordt voordat je besluit te publiceren. Dat is maar goed ook, want de goedkoopste optie voor het publiceren van één app is €399,-. Maar met een echt goed idee en een professionele app is dit natuurlijk binnen no-time terug verdiend! Zowel Armin van Buuren als Ferry Corsten hebben hun app al met AppMachine gemaakt, dus een DJ kan de was doen…

AppsBuilder

Wil je heel makkelijk een app maken voor je bestaande website? Dan is AppsBuilder de juiste keuze voor jou. Het enige dat je hoeft te doen is de naam en de URL van je website in te voeren. Appsbuilder doet de rest. Bij App Machine is dit overigens ook mogelijk. Jij hoeft alleen maar te kiezen welke functies je in de app wilt hebben met slechts één klik, want Appbuilder heeft alle informatie al voor je van je website getrokken. Kies vervolgens de gewenste layout en klaar is Kees! Veel makkelijker kan bijna niet.

Appsbuilder interface

In tegenstelling tot de App Machine gaat betalen bij AppsBuilder per maand. Het goedkoopste pakket is €9,- per maand, met vooruitbetaling van een jaar. Deze kosten dekken alleen het ontwerpen van de app. Het publiceren van de app in Google Play kost $25 per jaar en $99 per jaar in de Apple App Store.

Appy Pie

Ook bij Appy Pie kan je direct beginnen met het bouwen van je app. Je begint hierbij met het selecteren van het type App.  De layout die je vervolgens kiest zie je op een iPhone verschijnen, dus je hebt gelijk een preview. Leuk, maar als je op PC werkt kan je niet ervaren hoe het op een touchscreen werkt. Appy Pie is wat minder uitgebreid dan de andere app builders en doet wat goedkoper aan, maar het is dan ook de goedkoopste van de drie. Een app kan je gratis bouwen, maar om een app te publiceren moet je een prijsplan kiezen. Voor $12 per maand (ongeveer €9,-) wordt jouw schepping al gepubliceerd in de Play Store, Apple App store en de Windows store.  Dat is dus voor een ‘appy’ en een ei vergeleken met de andere builders!

Appy Pie interface

Rijk worden met een App

Als je een app op de markt gebracht hebt zou het zomaar eens kunnen dat het een dikke hit wordt en dat je bankrekening flink gespekt zal worden. Je zult niet de eerste zijn! Maar hoe kan je verdienen aan een app? Dat werkt eigenlijk heel simpel. Het meest voor de hand liggend is natuurlijk het laten betalen voor je app. Door een kleine vergoeding te vragen krijg je telkens wanneer jouw app gedownload wordt, een gedeelte van de omzet. Je ziet dit vaak bij games en grote programma’s zoals navigatiesoftware. Daarnaast kun je natuurlijk ook je app gratis maken en vervolgens mensen laten betalen voor bijvoorbeeld extra opties, levels of punten. Candy Crush Saga is op deze wijze de beste verdienende app ooit geworden. Inmiddels heeft de app maandelijks 45 miljoen gebruikers die dagelijks maar liefst een half miljoen euro in het laatje van producent King.com brengen. Als laatste kun je natuurlijk inkomsten genereren uit de advertenties die je in je app toont. Door bedrijven te laten betalen voor deze ruimte, spek jij je kas. Erg lucratief wanneer je app vaak is gedownload en dus veel mensen bereikt.

Ter inspiratie sluiten we af met een geweldig succesverhaal. Kevin Systrom heeft bijvoorbeeld goed geboerd met zijn app. Met Instagram verdiende hij samen met Mike Krieger een niet misselijke 1 miljard USD. Kevin kon, toen hij begon niet eens programmeren, dus als je geen app builder wilt gebruiken dan kan je altijd nog een slimme vriend zoeken! Naast Kevin zijn er nog veel meer succesverhalen. Veel plezier met bouwen!

3 REACTIES

  1. Je kan erg mooie apps maken met app inventor en dat is helemaal gratis! ik heb bijna mijn eerste app af.

LAAT EEN REACTIE ACHTER