top-10-simlockvrije-telefoons

Toestel kapot? Toe aan een nieuwe gsm maar je abonnement loopt nog niet af? Of gewoon eentje als back-up? Reden genoeg om te kijken naar een simlockvrij toestel. Precies de reden waarom we de populairste simlockvrije toestellen van 2013 voor je op een rijtje zetten. Dat de compacte, goedkopere toestellen de top 10 domineren, is natuurlijk geen verrassing. De high-end smartphone worden immers veelal met een abonnement aangeschaft. Hieronder lees je welke toestellen de top 10 simlockvrije toestellen 2013 completeren en waarom.

1. Samsung Galaxy Fame

Samsung Galaxy Fame
Met stip op 1. De Samsung Galaxy Fame heeft in korte tijd een enorme populariteit opgebouwd. Dat is te danken aan de mix van compacte afmetingen, een prima 3,5” scherm en natuurlijk Android 4.1 waardoor het toestel een uitstekende smartphone-ervaring biedt. Verder beschikt de Fame over een 5 megapixel camera en een prima 1GHz processor. Toevalligerwijs precies dezelfde specificaties als een iPhone 4 destijds had. Een knappe prestatie voor zo’n scherpe prijs en een dat is precies waarom de Fame de meest populaire simlockvrije gsm van 2013 is. Zijn onverslaanbare prijs-kwaliteitsverhouding.

2. Sony Xperia M

Sony Xperia M
Sony pakt de nummer 2 positie stevig beet met de Xperia M. Een prachtige 4” smartphone die een snelle 1GHz dual-core processor en een 5 megapixel camera ‘onder de kap’ heeft. Daarmee biedt de Sony Xperia M veel waar voor zijn geld. Toegegeven, het is niet de goedkoopste simlockvrije gsm, maar wel het toestel uit deze top 10 met de beste prestaties. Uiteraard zijn een GPS-ontvanger, 1GB werkgeheugen en alle vormen van connectiviteit standaard en met Android 4.1 geniet je van alles wat een smartphone zo veelzijdig maakt zoals WhatsApp en social media.

3. Samsung Galaxy Young

Samsung Galaxy Young
De Galaxy Young is, zoals de naam al zegt, perfect geschikt als eerste smartphone. De specificaties zijn prima in orde met een 1GHz processor en Android als belangrijkste ingrediënten. Verder beschikt de Young, die de succesvolle Galaxy Y opvolgt, over een 3,27” touchscreen en vinden we een bescheiden 3,15 megapixel camera aan de achterkant. Het werkgeheugen van 768MB is fors voor een toestel uit deze klasse. 4GB opslag is standaard en eenvoudig uit te breiden naar maximaal 64GB via een SD-kaart. Kortom, een complete smartphone die zijn meerdere moet erkennen in de Fame en de Xperia M qua prestaties. Maar zijn derde plek verdient dankzij zijn vriendelijke prijs.

4. Nokia 113

nokia 113
‘Gewoon bellen en sms’en, meer heb ik niet nodig.’ Geen vreemde opmerking in telecomland. Niet iedereen heeft immers de behoefte aan apps, mobiel internet en e-mail onderweg. De eenvoudige Nokia 113 is een perfecte kandidaat voor de beller en sms’er. Lekker basic en voorzien van een helder 1,8” scherm, simpele VGA-camera, duidelijk knoppen en natuurlijk een batterijduur waar geen enkele smartphone tegenop kan. Bovendien is de prijs ook messcherp waardoor de compacte Nokia 113 dé keuze is voor iedereen die een praktische, degelijke en simpele gsm zoekt. De nummer 4 uit deze lijst maar zonder twijfel de populairste ‘feature phone’ van 2013.

5. Samsung Galaxy Pocket Neo

Samsung Galaxy Pocket Neo
Klein maar fijn. De Galaxy Pocket Neo van Samsung is een van de meest compacte Android smartphones van dit moment. Toch weerhoudt dit de Pocket Neo er niet van om een prima Android-ervaring te bieden aan de gebruiker. De 850MHz processor en 2 megapixel camera breken natuurlijk geen records. Maar daar is de Pocket Neo ook niet voor gemaakt. Samsung richt zich juist op de consument die een kleine toestel zoekt, zonder in te willen leveren op bruikbaarheid. En dat lukt erg goed met deze kleine Galaxy. Plek nummer 5 is voor hem.

6. Huawei Ascend Y300

Huawei Ascend Y300
De Huawei Ascend Y300 stormt onze top 10 binnen op nummer 6. Dit doet het toestel met een prima CV. Wat dacht je van een 4” display en 1Ghz dual-core processor? Uiteraard is, zoals bijna alle smartphones uit deze top 10, Android het besturingssysteem. De camera is niet de beste uit het lijstje. Anders was deze Y300 nog hoger geëindigd. Maar waarschijnlijk tackelt de opvolger van de Y300 dit probleem moeiteloos. Huawei timmert inmiddels flink aan de weg in Nederland en de Y300 levert daar een stevige bijdrage aan.

7. Sony Xperia E

Sony Xperia E
Dat de Sony Xperia E de goedkoopste Xperia smartphone op de markt is, zie je er niet aan af. Net zoals bij elke Sony toestel, is de bouwkwaliteit hoog en zijn compacte afmetingen zorgen voor een optimale draagbaarheid. Jammer dat Sony geen dual-core processor of een betere camera in de Xperia E plaatst. Maar daar is de Xperia M natuurlijk wel van voorzien. Toch blijft de Xperia E een uitstekende, scherp geprijsde smartphone. Dé keuze voor iedereen die een toestel zoekt met een premium uitstraling voor een zachte prijs.

8. LG Optimus L9

LG Optimus L9
De LG Optimus L9 draait alweer even mee. Toch is de leeftijd er niet aan af te zien en presteert de L9 nog steeds zeer goed. Android werkt soepel dankzij een 1GHz dual-core processor en met een display van liefst 4,7” is dit de grootste smartphone uit onze top 10 simlockvrije toestellen. De 5 megapixel camera maakt het zelfs mogelijk om in 1080p Full HD op te nemen. Al met al is de Optimus L9 van LG een uitstekende allrounder die een achtste plek ten deel valt. De prijs is namelijk, vergeleken met zijn concurrenten uit deze top 10, wat aan de hoge kant en het toestel is inmiddels een jaartje oud.

9. Nokia Lumia 520

Nokia-lumia-520
Windows Phone 8 komt uitstekend tot zijn recht op de aantrekkelijke Nokia 520. De Lumia toestellen staan bekend om hun goede bouwkwaliteit en prima prestaties. Daarbij is Windows Phone 8 een frisse wind en een mooie keuze voor iedereen die een keer wat anders zoekt dan Android of iOS. De gsm biedt een prima 5 megapixel camera en de snelle processor zorgt ervoor dat de Nokia 520 hoge ogen gooit als simlockvrij toestel. Dat de Lumia 520 niet hoger in deze lijst is geëindigd, heeft niets te maken met het toestel. In tegendeel zelfs. Het is enkel de populariteit van Android die de 520 parten speelt. Heb je daar maling aan? Dan is deze Nokia absoluut een van de beste smartphones uit deze top 10.

10. Nokia 206

nokia-206
Net als zijn kleine broertje, de Nokia 113, is de 206 een perfecte keuze voor de gebruiker die functionaliteit en eenvoud boven alles zoekt. Met een iets groter 2,4”kleurendisplay, een 1,3 megapixel camera en 64MB opslagcapaciteit is deze Nokia 206 een groot succes en de terechte nummer 10 van onze lijst. Geen indrukwekkende ‘selling points’ maar gewoon een degelijk totaalplaatje voor iedereen die geen mobiel internet nodig heeft.

Zoals je leest, is er genoeg keuze uit smartphones voor een bescheiden budget. Zeker in combinatie met een Sim Only abonnement kan dit een zeer interessante optie zijn voor de kostenbewuste gebruiker.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER